Voorjaarsconcert zaterdag 23 april.

Voorjaarsconcert door het Gerrit Heeringa orkest en het Chr. Mannenkoor Laus Deo regio Franeker.

Dit jaar, en wel op zaterdag 23 april, geven D.V. het Gerrit Heeringa orkest en het Chr. Mannenkoor Laus Deo regio Franeker gezamenlijk een voorjaarsconcert in de St. Franciscuskerk aan de Godsacker te Franeker.

https://www.facebook.com/hylke.beerstra/videos/1274982502531839/

GHO Leeuwarden

Het orkest is opgericht in 2008 en gaat sinds 2010 verder onder de naam “Gerrit Heeringa orkest”. Het orkest bestaat uit 22 leden en staat onder leiding van dirigent Menno Haantjes.  Meer informatie hierover is te vinden op: www.gerritheeringaorkest.nl

Het Chr. Mannenkoor Laus Deo is opgericht in 1964 onder de naam Sexbierumer Mannenkoor, deze naam is later gewijzigd in “Laus Deo regio Franeker”. Het koor staat sinds jaar en dag onder leiding van Balt de Vries en telt op dit moment 41 leden. Na enkele malen van overleg is besloten om gezamenlijk dit concert te organiseren waarbij verder hun medewerking hebben toegezegd: de soliste Aletta Been en de organist Marc Zorge .

Het belooft een afwisselende avond te worden, afwisselend wat orkest en koor betreft maar ook qua muziek en liederenkeus. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 8,00 aan de zaal. In de voorverkoop zijn t.m. 21 april kaarten te reserveren á € 6,50 via de mail: secretaris@lausdeofraneker.nl     of  op tel. 0517 395969

“Laus Deo” op de AD markt 2015

Ook dit jaar stond Laus Deo weer op de AD markt.

Er is zoals andere jaren weer veel verkocht, én we waren weer goed zichtbaar voor de bezoekers van de stad.

Hieronder een aantal foto’s.

“Laus Deo” naar Kampen

Vrijdag middag 11 september is het Chr. mannenkoor “Laus Deo” inclusief partner naar Kampen geweest.

We vertrokken om 12.00 uur met twee bussen van de firma Kooistra uit Franeker.Om 14.30 uur konden we naast de Bovenkerk in Kampen uitstappen en stond de heer Ab Weegenaar ons al op te wachten. 

In die imposante kerk van Kampen hebben we gezongen en de heer Ab Weegenaar begeleide ons op de beide orgels in die kerk. Wat klonk dat geweldig en wat een mooie ervaring om in zo’n grote kerk te mogen zingen, naast het zingen gaf Ab Weegenaar ook uitleg over de beide orgels en vertelde hij iets over die kerk. 

Om 15.30 uur is de hele groep van 69 personen de stad ingetrokken, doordat het geweldig mooi zonnig weer was en de temperatuur zeer aangenaam kon iedereen op een terras genieten van Koffie met gebak of een ander drankje. 

Om 17.00 uur stond de bus alweer bij de Bovenkerk te wachten en vertrokken we naar Ens (Noordoost polder) waar een diner was geregeld.
Om 21.00 uur kwamen we weer terug in Franeker.

Wat was het gezellig zo met elkaar, we kunnen dan ook terugzien op een geweldige geslaagde middag.

Bekijk hier de foto’s van het uitje.

 

 

 

 

Laus Deo Franeker 50 jaar – Jubileumconcert

Zaterdag 11 oktober 2014 vierde Laus Deo Franeker haar 50ste verjaardag.Schermafdruk 2014-09-24 13.25.34

Samen met sopraan Judith Sportel, fluitiste Marlinda Wenselaar en Annalies Woudstra op hobo, mochten wij ons repertoire ten gehore brengen. Jan Kroeske bespeelde het orgel. De martinikerk was tot de laatste plek bezet, de programmaboekjes waren op en de sfeer was geweldig.

Helaas was onze vaste dirigent wegens ziekte niet in staat om ons te dirigeren, maar we hadden aan Joop de Jong een zeer goede vervanger. Wanneer je als dirigent 1 week de tijd hebt om de liederen tot je te nemen, en ons dan zo kunt leiden dan kunnen wij daar alleen maar diep respect voor hebben. Gelukkig was Balt de Vries wel aanwezig en mocht hij na afloop een bos bloemen in ontvangst nemen.

Het applaus aan het eind van het concert zal ons nog lang heugen.

Hier onder vindt u een aantal foto’s van het concert.

 

AD markt 2014 – Laus Deo verbindt

Afbeelding

Laus Deo was wedreom aanwezig tijdens de agrarische dagen.

Dhr. Eelke Idsardi maakte een paar mooie foto’s waarvoor dank!

Nieuwe koor foto’s

Maandag 25 augustus heeft Paul Terpstra van foto Hommema een aantal foto’s van ons gemaakt.

Hieronder vindt u het prachtige resultaat!

foto Hommema 25 augustus 2014

foto Hommema 25 augustus 2014

selectie froonacker

foto Hommema 25 augustus 2014

Franeker zingt voor de Filipijnen

benefietconcert

Op 29 maart  a.s. bent u van harte uitgenodigd in de Martinikerk in Franeker voor eenbenefietconcert onder het motto “Franeker zingt voor de Filipijnen”.

Op 8 november 2013 werd de Filipijnen getroffen door supertyfoon Haiyan. Elf miljoen mensen werden getroffen, vijf duizend mensen ontheemd en er vielen zes duizend doden.

Lees verder