Betoverende avond in de Morgenster Leeuwarden

Dirigent Doude Terluin van het Christelijk Mannenkoor Laus Deo

Op de gezellige vrijdagavond op 15 december 2023 transformeerde de mooie Morgenster in Leeuwarden tot een betoverende kerstparadijs. Het Kerstconcert beloofde een innemende ervaring te worden.

Onder leiding van dirigent Doede Terluin bracht het Chr. Mannenkoor Laus Deo uit Franeker en omstreken harmonieuze klassiekers ten gehore, waarbij de krachtige stemmen een perfecte eenheid vormden. Dirigent Doede Terluin leidde het koor met passie en precisie, waardoor elke noot het hart van het publiek rechtstreeks bereikte.

Het Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium nam vervolgens het stokje over, onder leiding van dirigent (en tevens solist) Annejaap Soldaat. Ze brachten een indrukwekkende mix van traditionele en eigentijdse kerstliederen, waarbij de krachtige klankkleur en expressie de essentie van Kerstmis op een bijzondere manier overbrachten. Ook werden er samen met het Chr. Mannenkoor Laus Deo indrukwekkende partijen opgevoerd.

Het Evangelisatiekoor Leeuwarden, onder leiding van dirigent Willem Kuipers, bracht een uniek geluid met zich mee en zorgde voor een afwisselend programma door een combinatie van prachtige mannenstemmen en betoverende damesvocalen met zowel ingetogen als prachtige liederen. Het publiek werd meegenomen in een ontroerende en religieuze  kerstfeer.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar dirigent Annejaap Soldaat, die met zijn prachtige sopraanstem de solopartijen vertolkte, en de indrukwekkende bijdrage van organist Marc Zorge. Zijn virtuositeit op het orgel voegde een extra dimensie toe aan het concert.

Na afloop van het Kerstconcert in Franeker vertrok het publiek met een warm gevoel naar huis. Het was een onvergetelijke avond die de magie van Kerstmis rechtstreeks naar het hart van het publiek bracht. Het was een dag vol warmte, samenzijn en muzikale pracht, waarin de kerstgedachte op unieke wijze tot leven kwam.