Verslag kerstconcert van 10 december 2023 in Franeker

Op de sfeervolle zondagmiddag van 10 december in Franeker werd het prachtige Martinikerk omgetoverd tot een ware oase van kerstmagie. Het Kerstconcert beloofde een onvergetelijke ervaring te worden. 

Met medewerking van het Chr. Mannenkoor Laus Deo te Franeker e.o. onder leiding van dirigent Doede Terluin, het Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium onder leiding van dirigent (en tevens solist) Annejaap Soldaat, het Evangelisatiekoor Leeuwarden onder leiding van dirigent Willem Kuipers, en niet te vergeten, de getalenteerde organist Marc Zorge.

De middag opende met een warm welkomstwoord, waarbij de betoverende sfeer van Kerstmis al voelbaar was in de lucht. De koorleden namen hun plaatsen in, gehuld in feestelijke kledij, klaar om het publiek mee te nemen op een muzikale reis door de kersttijd.

Het Chr. Mannenkoor Laus Deo trakteerde het publiek op prachtige klassiekers, waarbij de harmonie├źn en de krachtige stemmen een perfecte eenheid vormden. Dirigent Doede Terluin leidde het koor met passie en precisie, waardoor elke noot rechtstreeks het hart van de toehoorders bereikte.

Tussendoor nam het Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium het stokje over. Onder leiding van dirigent Annejaap Soldaat brachten zij een indrukwekkende mix van traditionele en eigentijdse kerstliederen. Het koor wist met hun krachtige klankkleur en expressie de essentie van Kerstmis op een bijzondere manier over te brengen.

Het Evangelisatiekoor Leeuwarden bracht een uniek geluid met zich mee. Onder leiding van dirigent Willem Kuipers zorgde het gemengde koor voor een afwisselend programma met zowel ingetogen als prachtige liederen. Het publiek werd meegenomen in een ontroerende en feestelijke kerstsfeer.

Een speciaal dankwoord moet naar dirigent Annejaap Soldaat die met zijn prachtige sopraanstem de solopartijen op zich nam en de indrukwekkende bijdrage van organist Marc Zorge. Zijn virtuositeit op het orgel voegde een extra dimensie toe aan het concert. 

Na afloop van het Kerstconcert in Franeker ging het publiek met een warm hart terug richting huis. Het was een onvergetelijke middag die de betovering van Kerstmis rechtstreeks naar het hart van het publiek bracht. Het was een dag vol warmte, harmonie en muzikale pracht, waarin de kerstgedachte op unieke wijze tot leven kwam.

Wil je het hele concert zien op YouTube? Klik dan op deze link