Christelijk Mannenkoor Laus Deo bestaat 60 jaar

Het Christelijk Mannenkoor Laus Deo uit Franeker viert dit jaar een bijzonder jubileum: Het mannenkoor bestaat dit jaar 60 jaar en dat is een lange tijd van van harmonieus samen zingen.

Het Christelijk Mannenkoor Laus Deo uit Franeker is op 30 oktober 1964 opgericht. Aan het einde van dat jaar bestond het koor uit 19 leden. Er werd gezongen op dodenherdenking, in ziekenhuizen en in bejaardencentra. In 1979 werd er besloten tot het dragen van de kledij zoals we die nu nog dragen. Heden ten dage worden er optredens gegeven, maar ook worden er gehele optredens verzorgd. Tegenwoordig telt het koor 27 leden.

Laus Deo is een uniek koor met een rijke historie. Veel leden zijn al jarenlang lid en er is een hechte band tussen de koorleden. Ter gelegenheid van het 60 jarige jubileum geeft het Christelijk Mannenkoor Laus Deo twee jubileumconcerten.

De jubileumconcerten vinden plaats op zondag 3 november 2024 in de Sixtuskerk in Sexbierum en op zondag 10 november in de Voorhof in Franeker. De concerten worden in de middag gegeven om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen om de concerten bij te wonen.